Skip to main content

TreePower deltog på tcbiomass 2022 i Denver, USA. Fredrik Granberg från Luleå tekniska universitet (LTU Green Fuels) och Ulf Westerberg från Piteå Science Park var på plats för att omvärldsbevaka vad som sker inom såväl marknad som teknologi, samt föra dialog med teknologileverantörer.

Cirka 250 internationella deltagare samlades för ett tre dagar långt event där huvudtemat var termokemisk omvandling av biomassa, men stort fokus på produktion av metanol eller ”sustainable aviation fuel”, det vill säga drivmedel som passar för bland fartyg och flyg.

– Det var väldigt intressanta dagar! Det känns att marknaden verkligen är på väg att utvecklas och att teknologin har nått en mognadsgrad som är redo för kommersialisering. Vi har fått med oss flera nya insikter som är väldigt värdefulla för TreePowers konceptstudie och bra kontakter när det gäller såväl leverantörer av utrustning som potentiella företag intresserade av dialog kopplat till en etablering, säger Fredrik Granberg och Ulf Westerberg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant på TreePowers nyhetsbrev får du information om aktuella händelser och framsteg, samt inbjudningar till event.

Ange E-postadress: