Skip to main content

Under Almedalsveckan medverkade TreePower på flera intressanta seminarier om flygets utveckling.

– Vi ökade kännedomen om vårt projekt och knöt kontakter med aktörer i hela värdekedjan för hållbart flygbränsle, säger Helena Holmgren, projektledare TreePower.

Energifrågorna och den gröna omställningen, där flyget spelar en viktig roll, stod högt på agendan under årets Almedalsvecka. Ulf Westerberg och Fredrik Granberg från TreePower medverkade på tre olika seminarier där dessa frågor diskuterades:

• EU:s klimatpaket Fit for 55: Hjälp eller stjälp i den gröna omställningen? Se seminariet här!

• Fossilfritt inrikesflyg 2030 – vilka bränslen flyger vi på då?

• Hållbart flygbränsle – från ord till landning. Så får vi igång svensk produktion. Se seminariet här!

Ett återkommande budskap från TreePower var att ta hänsyn till systemperspektivet och de lokala förutsättningarna för att maximera utväxlingen av råvaran. Vid produktion av hållbart flygbränsle från skogsnäringens sidoströmmar kan det exempelvis ske genom samverkan med befintliga industrier och kraftvärmeverk. Dessutom kan tillgång av grön vätgas fördubbla produktionen från samma mängd bioråvara. TreePower betonade även vikten av långsiktiga regelverk som främjar investeringar och underlättar teknikskiften.

– Det var ett stort utbud i Almedalen och vi besökte så många relevanta seminarier och event som vi hann med. Det är viktigt att träffas fysiskt för att kunna presentera vårt projekt och bygga relationer med olika intressenter. Vi fick väldigt positiv respons i våra samtal och möten. Folk märker att vi har gjort hemläxan vilket skapar förtroende och intresse, avslutar Helena Holmgren.

Ulf Westerberg, Helena Holmgren och Fredrik Granberg i Almedalen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant på TreePowers nyhetsbrev får du information om aktuella händelser och framsteg, samt inbjudningar till event.

Ange E-postadress: