Skip to main content

Ulf Westerberg har besökt Luleå University of Technology tillsammans med Caroline Stejmar på Skogsindustrierna. Målet med besöket och aktiviteten med idéskapande är att inspirera och locka fler civilingenjörer att intressera sig för den enorma mängd innovationer som sker och kommer att ske inom skogsnäringen.

Ulf och Caroline gav en introduktion till skogsnäringen i Sverige och Norrbotten och berättade sedan om alla innovationer som sker hela vägen från skogsbruket till förbättring av dagens produkter och utvecklingen av morgondagens.

– Det är verkligen roligt att kunna visa på så många bra exempel på innovationer som tagits fram eller etableringar som gjorts i norra Sverige – drivmedel hos SunPine, smart byggande hos Lindbäcks Bygg, drivmedel hos LTU Greenfuels, Papershells utveckling hos RISE Research Institutes of Sweden i Öjebyn, Smurfit Kappas utveckling av Bag in box, FlowWrap och FiberForm hos Billerud, nanocellulosa hos Ltu och många fler, berättar Ulf Westerberg, innovationsledare Piteå Science Park.

Därefter fick studenterna jobba med idéskapande kring nya innovationer kopplade till skogsnäringen, men inte nödvändigtvis bara nya produkter, utan även tjänster eller social innovation. De sex grupperna fick först skissa på egna idéer och sedan i grupp välja ut den de ville utveckla vidare. Slutligen fick de ”pitcha” sin idé för Ulf, Caroline och Gustav Jakula, som är näringslivsansvarig på Kåren. Priset för vinnargruppen var 5000 kr.

Leave a Reply

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant på TreePowers nyhetsbrev får du information om aktuella händelser och framsteg, samt inbjudningar till event.

Ange E-postadress: