Skip to main content

Den 22 april besöktes TreePower av Fredrik Kämpfe, branschchef hos Transportföretagen flyg. Han fick en presentation av projektet samt en rundtur på pilotanläggningen LTU Green Fuels i Piteå.

– Det var väldigt spännande att få en djupare inblick i utvecklingen av bioflygbränsle. Tittar man på hela livscykeln och jämför med fossila bränslen så minskar bioflygbränsle koldioxidutsläppen med cirka 80 procent. Det är en otroligt viktig del av flygets omställning. Även om vi inte har svenskt biobränsle i tanken ännu ligger det inte alls långt borta om vi satsar rätt. Lösningen är inte att sluta flyga – det är att byta till biobränsle, lansera elflyg så fort som möjligt och fortsätta utvecklingen av vätgasflyg, säger Fredrik Kämpfe.

– Fredrik är en väldigt bra kontakt med sin stora erfarenhet och nätverk. Han kom med flera bra inspel till projektet under besöket. Vi har blivit inbjudna av Transportföretagen för att presentera TreePower och ser fram emot en fortsatt dialog, säger Helena Holmgren, projektledare TreePower.

Från vänster syns: Fredrik Granberg (Luleå tekniska universitet), Helena Holmgren (TreePower), Fredrik Kämpfe (Transportföretagen flyg), Ulf Westerberg (Piteå Science Park).

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Som prenumerant på TreePowers nyhetsbrev får du information om aktuella händelser och framsteg, samt inbjudningar till event.

Ange E-postadress: